Vámosszabadi Fejlesztéséért Egyesület

Vámosszabadi Fejlesztéséért Egyesület (VFE) létrehozását az a gondolat inspirálta, hogy összefogja azokat az embereket, akik valamilyen módon szeretnének tenni a Vámosszabadi fejlődéséért, fejlesztéséért.

Céljaink között szerepel a településfejlesztés, közösségépítés, illetve az ezzel kapcsolatos események szervezése, lebonyolítása. Arra is törekszünk, hogy közös együttműködéssel (önkormányzattal, állami szervekkel és szervezetekkel, civil és szakmai szervezetekkel) több lehetőséget tudjon kihasználni településünk a különböző pályázati forrásokból.

Eddig megvalósult programjaink: Luca napi tökúsztatás, Húsvéti tojásvadászat, Közösségi zsibvásár, Vámosszabadi és a Duna jubileumi kiállítás. Terveink között szerepel a vízi turizmus és a sportolási lehetőséget fejlesztése, parkosítás, szálláshely-fejlesztés, határmenti kapcsolatok bővítése, szabadidős tevékenységek és egyéb településfejlesztési koncepciók támogatása.

Szeretnénk, ha Vámosszabadi fejlődő, épülő, szépülő és élményekben gazdag község lenne minden korosztály számára. Ennek érdekében várjuk az észrevételeket és a javaslatokat, illetve új tagjainkat.

Kövessen minket a Facebookon!

VFE

 

2018.-2019.

A VFE tagjai az elmúlt hónapokban se tétlenkedtek. Előző év novemberében támogattuk az Vámosszabadi Iskola „Tekerj az iskoláért!” programját: anyagilag hozzájárultunk a résztvevők között kisorsolt ajándékok vásárlásához és az egyesület tagjai is részt vettek a tekerésben. Szintén novemberben VFE meghívására jöttek a Gyermek Intenzív Terápiás Alapítvány orvosai gyermek életmentő tanfolyamot tartani. Elhivatott szakemberek adták át az elméleti és gyakorlati tudást, akik maguk is nap mint nap küzdenek a győri kórházban a gyermekek életéért. Az átadott tudással a jelenlévők esélyt kaptak arra, hogy vészhelyzetben gyermekek és felnőttek életét is meg tudják menteni.

December a befelé fordulás, a családi ünnepek időszaka. Mi szeretteink körében ünnepeltünk, de nem mindenki ilyen szerencsés. Kerestük a lehetőséget, hogyan tudnánk mások karácsonyát is szebbé tenni, így segítettük az iskola cipősdoboz gyűjtését: az összegyűlt adományokat tagjaink vitték el a hátrányos helyzetű nyírségi gyerekeknek. Továbbá a vámosszabadin magányosan élőket kerestük fel a tagok által felajánlott adományokkal – házi méz, tea, lekvár és rengeteg gyümölcs, illetve a tagok által készített finom süteménnyekkel. A megajándékozott lakosok a gondoskodást örömmel, elérzékenyülve fogadták.

Tevékenységünket 2019-ben is lelkesen folytatjuk, próbálunk munka és család mellett a közösségi tevékenységünkre is időt szakítani. Az évet mondhatjuk hogy már hagyományosan egy csapatösszetartó, családi nappal indítottuk. A korán kelők egy finom rántottával kezdték a napot, majd nekiláttak a vadpörkölt elkészítéséhez, a délutánt illetve estét langalló sütéssel zártuk. A jó hangulat most sem maradt el, a főzés-sütés mellett snapszerezésre is maradt idő. Készülünk az idei snapszer bajnokságra, melyet 2019. március 23-án rendezünk a Faluházban. Igyekszünk több korosztály számára szórakozási lehetőséget biztosítani, így idén a snapszerbajnokságot X-Box versennyel kombináljuk össze, mindkettőre várjuk a jelentkezőket.

Idén is próbáljuk különféle rendezvényekkel és előadásokkal színesíteni Vámosszabadi életét. Várjuk a lakosok észrevételeit, javaslatait, hogy még inkább az ő igényeikhez mérten tudjunk tevékenykedni.

48425777_2246473765582873_5365855243080826880_n bty48425777_2246473765582873_5365855243080826880_n

VFE2

VFE3