Vámosszabadi Faluépítő Közösség

A szervezet részt vesz a Falu-és Gyermeknapok szervezésében, önkormányzati programokban, támogatja a helyi óvodát és a tagiskolát, a helyi nyugdíjas klubot.

Mit szeretnénk ?

– Ha civil szervezetünk továbbra is aktív része lenne a vámosszabadi közösségi életnek. Ennek érdekében olyan pályázatokon veszünk részt, melyek közösségépítő célúak. Igyekszünk olyan programokat is szervezni, melyek annak ellenére, hogy esetleg nem ingyenesek, mégis nagy közösségépítő jelleggel bírnak. Így pl. nyárra tervezünk egy budapesti állatkert-planetárium kirándulást, őszre budapesti színházlátogatást, s még további egynapos városnézéseket. Úgy gondoljuk, a közös élmények, a jó hangulatú utazások segítik a lokálpatriotizmus kialakítását, melynek várt következménye a nagyobb helyi kötődés, az egyéb helyi rendezvényeken is magasabb látogatottság, nagyobb kedv az önkéntes munkában való részvételhez. Hosszú távon célunk a civil szervezetek összefogásával felpezsdíteni Vámosszabadi község életét.

– Olyan intézményi támogatást szeretnénk, melyet nem csupán az ide járó gyerekek élvezhetnek, hanem az egész közösség. Bábszínház, ismeretterjesztő előadás, nyári tábor, kézműves tanfolyamok, hagyományőrző foglalkozások, stb.

– Olyan szoros együttműködést a helyi civil szervezetekkel, ami megbízható kiindulási alap minden program, pályázat sikere érdekében.

Egységben az erő. Csapatmunka kell, hisz civilként ma egyedül nagyon nehéz. Egy közösségért tenni, eredményeket elérni csak úgy lehet, ha összefogunk, erősítjük, támogatjuk egymást, s tiszteljük egymás munkáját. Hiszen mindannyian szabadidőnket áldozzuk a közért.

A vezetőség nevében tisztelettel kérem a lakosságot, segítse a munkánkat!

Észrevételezzen, javasoljon, ha kell, bíráljon. Ha ideje engedi, legyen aktív részese a közösségi programoknak, tisztelje meg lakótársait az ünnepségeken, irodalmi és szórakoztató rendezvényeken való részvételével. S ha kedvet érez hozzá, s ideje is van, legyen szervező.

A Vámosszabadi Faluépítő Közösség vezetőjeként célom, hogy a helyi közéletet fellendítsük, több és többféle kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk. Célom továbbá a kétirányú kommunikáció. Igyekszem korrekt és széleskörű tájékoztatást adni a tagságot, illetőleg a lakosságot érintő kérdésekben, s szeretném, ha ez fordítva is működne.

Forduljanak bizalommal a Vámosszabadi Faluépítő Közösség felé, Önökért vagyunk!

Horváth Anita elnök

Elnökség
Horváth Anita elnök
Pokornyiné Tolnay Klára elnökségi tag
Bellovicz Imréné elnökségi tag
Müller Mónika elnökségi tag
Simon Renáta elnökségi tag

Vámosszabadi Faluépítő Közösség Alapszabály 2010