Vámosszabadi Tagiskola

Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, és nagyobb jótétemény sem.“ (Móricz Zsigmond)

 új logó

MI ISKOLÁNK

Iskolánk Vámosszabadi központjában, a Faluház alsó szintjén, az óvoda szomszédságában helyezkedik el.

Elérhetőségeink:

Vámosszabadi iskolaCím: Vámosszabadi, Szabadi u. 57.
E-mail cím: tagiskola.vamosszabadi@gmail.com
Telefonszám: (20)204-5545

Kamocsai Antalné tagiskola-vezetői pályázat (elérhető)

Iskolanyitogató

Házirend 

Nyitott szemmel, nyitott szívvel erdők mélyén, vizek rejtekén Nemzeti Tehetség Program pályázat (itt elolvasható)

újságcikkhez1

újságcikkhez2

 

Tehetségprogramunk:

képek

Alaptevékenysége:

  • 1-4. osztályos gyerekek iskolai nevelése, oktatása
  • napközi otthonos ellátás
  • alapfokú művészetoktatás
  • sajátos nevelési igény szerint haladó tanulók nevelése, oktatása.

Az épületben két otthonos, világos tanterem, és egy számítógépes terem várja a tanulókat.

Az alsó tagozat feladata az, hogy a gyerekek megtanuljanak számolni, írni, értően olvasni és gondolkodni. Úgy érzem, ehhez minden megtalálható nálunk:

Munkájukat lelkiismeretesen, felkészülten végző pedagógusok. Eredményességünket mutatja, hogy az összehasonlító felmérések rendre az átlag fölött sikerülnek.

Törvényi előírásoknak megfelelő szakos ellátottság.

tehetsegpontEredményes tehetséggondozás és felzárkóztatás. A tanév során több tanulmányi versenyen is részt veszünk, ahol tanulóink többször érnek el helyezést, ill. a mezőny első harmadában végeznek. Mivel a kis létszám miatt minden órán mindenkire jut idő, a felzárkóztatás sem nehéz feladat.

Angol és német nyelv oktatása a 4. osztálytól, igény szerint szakkör-szerűen már az 1. osztálytól. a kisbajcsi “anyaiskolából” jár át hozzánk nyelvet tanítani Sümeginé Huszár Klára és Legányi Eszter tanárnő, és ami még előnyt jelent: 1-1 órán csak 3-4 gyerek vesz részt.

Informatika-oktatás a 4. osztálytól. Szintén a kisbajcsi iskolából tanítja Szabó Miklós ig. úr.

Magasszintű tárgyi feltételek. Legújabb fejlődésünk e téren a 3-4. osztályban az interaktív tábla.

Modern tánc-művészeti képzés keretében.

Zenetanulási lehetőség. Szintén a kisbajcsi iskolából jön hozzánk Veszelka Attiláné zenetanárnő.

Falubusz igénybevételi lehetőség: ha versenyekre, úszni, kisebb kirándulásokra megyünk.

Hagyományőrzés és néptánc: Vallom, hogy nem szabad elfelejtenünk, honnan jöttünk, hova tartozunk. Ezért a néptánc és a hagyományőrzés heti szinten folyik az iskolában, valamint a nyugdíjasklub tagjainak segítségével készülünk minden évben a megyei néprajzversenyre, ahol tavaly 1. és 2. helyezést értünk el.

Jól működő napközi. Úgy gondolom, hogy napjainkban egyre nagyobb lesz az igény a jól működő napközire, hiszen itt a kisgyermek a megszokott környezetében, társai körében készíti el a leckét, és mellette vidám játékokban, tartalmas foglalkozásiokon vehet részt. Fejlődik személyisége és megismeri a különböző tanulási technikákat, amelyből kiválasztja a neki legjobban megfelelőt.

Felvetődhet a kérdés:

Vajon nem okoz-e törést gyermekem életében az 5. osztály?

Bizton  mondhatom, hogy nem !

Mivel a gyerekek minden órán szerepelnek, és a tanév során számos iskolai és községszintű rendezvényen is részt vesznek, a 4. osztály végére kinyílnak, magabiztosak lesznek, megismerik azt az érzést, hogy mindannyian egy közösség megbecsült tagjai. Továbbtanulva zökkenőmentesen beilleszkednek, tartják tanulmányi eredményeiket.

Iskolánk nyitva tartása: reggel 6.30-tól délután 16.30-ig.

Az önkormányzat támogatja iskolánkat:

Az 1. osztályosok ingyen kapják a tankönyveket, év elején minden tanulónk egy füzet- és írószercsomagot vehet át, valamint hozzájárul tanulmányi kirándulásunk buszköltségéhez. Köszönjük!

Kamocsai Antalné, tagiskola-vezető

Bonis Bonita átadás Kamocsai Antalné TagiskolavezetőAz Emberi Erőforrások Minisztériuma “Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjat adományozott Kamocsai Antalné tagiskola-vezetőnek. Gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk!

 

A falusi iskolák védelmében

Mint édesanya és mint pedagógus, aki szintén falusi kisiskolában tanít, szeretnék véleményt nyilvánítani.
Biztos vagyok benne, hogy mind a falusi, mind a városi iskolák között van „jobb” és kevésbé jó tanintézmény.
Ami nem a különböző szaktantermek felszereltségén múlik, hanem az ott tanító pedagógusok felkészültségén, lelkesedésén, gyermekszeretetén. „Kevésbé az a fontos, hogy mit tanulnak a gyerekek az iskolában, inkább az, hogyan tanulják, mert ez meghatározza a tudásuk felhasználását egész életük során.” Az én gyermekem a kisbajcsi iskolából indulva, gimnazistaként tartotta a szín ötös eredményt, sőt német nyelvből – amit szintén itt kezdett tanulni – 11. osztályban felsőfokú nyelvvizsgát tett. Mind ebben a tanintézményben, mind a vámosszabadi tagiskolában megtalálható minden feltétel, hogy a gyermekek az általános iskola követelményeit maradéktalanul teljesítsék: magas szintű tanulmányi munka, szakkörök, angol- és német nyelv tanítása, informatikaoktatás, a művészeti oktatás keretében modern tánc foglalkozások. Emellett a kisebb létszám és a családias hangulat minden előnyét élvezhetik: tehetséggondozás, számos versenyen való részvételi lehetőség a jobb tanulóknak, felzárkóztatás a lemaradóknak. A pedagógusok jobban oda tudnak figyelni a gyerekekre: nagy gondot fordítanak az erkölcsi nevelésre és a közösségépítésre is.

A Vámosszabadi Tagiskolában összevont osztályokban tanulnak a gyerekek. Én teljes mértékben megértem azokat, akik ezt meghallva, azt gondolják: ez visszalépés. Mivel nem ismerik ezt a tanulási formát, és – kevés kivételtől eltekintve – nem is akarják megismerni. De az itt tanult és tanuló gyerekek szüleivel együtt mondhatom, hogy mi az összevont osztálynak csak előnyeit tapasztaljuk. Az összevont tanítás napjainkban úgy zajlik, hogy a pedagógus egy órán belül felváltva foglalkozik a gondjaira bízott két osztállyal. Ez a tanítótól természetesen több felkészülést kíván, de a nebulóknak csak hasznára válik: önállóbbá válnak, megtanulnak koncentrálni, és rengeteget tanulnak egymástól is. Sok-sok példa közül csak egy: Negyedik osztályos gyermek anyukája mesélte: a Széf c. műsorban kérdés volt, hogy hívták Istvánt megkeresztelődése előtt? A lánya egyből rávágta: Vajk! – De ügyes vagy, most tanultátok? – Dehogy, már el is felejtettem volna, de a harmadikosok erről tanulak, és így eszembe jutott… Ezt igazolja többek között, hogy a vámosszabadi iskola az oly sokat emlegetett kompetenciamérésen , és az országos összehasonlító felméréseken is messze az országos átlag felett szerepelt, megelőzve nagyvárosi iskolákat is. Mit mondhatnék még? Talán azt, hogy a falusi kisiskolákban a tanítók szerepe messze nem csak az iskolai munkára korlátozódik. A közösség motorjai ők: mi pl. számos községszintű rendezvényen szerepelünk, hagyományőrzéssel foglalkozunk – a megyei Timaffy László néprajzi versenyen 2. helyezést értünk el, Karácsony és falunap nem zajlódhat nélkülünk, és büszkék vagyunk iskolánk jó hírére. Kérjük, ismerjenek meg minket, látogassanak el hozzánk!

Kamocsai Antalné tagiskola vezető

 Aktuális események:

Vita-Manók verseny 3. helyezettje lett a  Vámosszabadi Tagiskola csapata. Gratulálunk!

17036185_697246887124484_425274633_o 17078712_697239293791910_1575481073_n

LÁSS ZÖLDEN!- 2017.

2017. február 27-én került rendeztük meg a Láss Zölden környezetvédelmi vetélkedőt.
Köszönjük a csapatoknak a részvételt, és a felkészülést.
Két első helyezett született holtversenyben: a Győrújfalui Tagiskola “Ökológusok ” csapata,
és a Vámosszabadi Tagiskola ” Természetes Eszesek” csapata.
Második helyezést ért el  a “Szalamandrák” csapat, a Vámosszabadi Tagiskolából.
Harmadik helyezett lett a ” Levélmanók”csapata, a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

Gratulálunk!

- A képre kattintva a GALÉRIA megtekinthető!

embléma

LÁSS ZÖLDEN!- GALÉRIA